Yoga&meditatie

Yoga & Meditatie

SAT SHANTI Kundalini YOGA

Yoga ontstond in de tijd dat de mens bewust ging leven. Het vermogen om gezond, gelukkig en geestelijk  bewust te leven ontwikkelde zich gedurende duizenden jaren en tijdens vele beschavingen. Vroeger werd de yoga- wetenschap openlijk onderwezen en geïntegreerd in het dagelijks leven. Als iemand een oplossing vond voor een probleem middels een eenvoudige massage of meditatie , werd deze kennis gedeeld met de hele gemeenschap. Deze kennis bepaalde vaak de vorm van het gemeenschapsleven, de verbinding. Er bestonden geen geheimen, eigen mantra’s of belangrijke personen. Er waren alleen wijze mensen, die gerespecteerd werden om hun nederigheid, rechtvaardigheid en krachtige uitstraling. Ze waren niet bezig met mystiek maar met waarnemen.

Sat Shanti yoga helpt je met het waarnemen en ervaren van oude wijsheden, actuele kennis en balans ondersteunende kennis (fysiek, emotioneel en spiritueel) Zo leren wij mét en van elkaar. 

 

Yoga (Sanskriet: योग, vertaald: “juk“, “verenigen”, “beheersen”, ook wel “herboren”)

Avtar Padmani Kaur

Certified Kundalini, Yin – Nidra- Pregnancy yoga & Chair Yoga teacher.

Ik kreeg de spirituele naam Avtar Padmani Kaur, die ik tijdens de lessen die ik volg & geef graag gebruik.

(Avtar= Incarnation,  Padmani =Jewel of wisdom , Kaur = Princess) 

In 1993 maakte ik kennis met Kundalini Yoga en ik kan wel zeggen dat het mijn leven compleet veranderde. Ruim drie jaar werd ik privé opgeleid. Ik leefde en werkte veel met mijn docent samen, zoals dat in het Oosten gebruikelijk is. Het was een intensieve leerschool waarvoor ik mijn leraar zéér erkentelijk ben. In de jaren die volgde heb ik me bekwaamd in de specifieke richting van zwangerschapsyoga daar dat prachtig aansluit bij mijn werk als Kraamkundige en Doula. Nu, jaren later verlangde ik terug naar de discipline van de yogische levensstijl. Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen om dienstbaar te zijn aan deze maatschappij en te werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Vandaar dat ik me in 2019 weer opnieuw onderdompelde in de  docentenopleiding  bij Hariang Kaur, hoofd teacher 3Ho Nederland.

Sat Nam! Overzicht start nieuwe jaar 2022

Lessen iedere maandag bij Sat Shanti, Yoga Studio Valtherblokken

Maandagochtend

Maandagmiddag

 

 

Kundalini Yoga     

Yin Yoga  

Yoga Nidra         

Stoel Yoga

Meditatie  

Zwangerschapsyoga

10.00 / 11.30 uur. 

13.00/ 14.30 uur.

Op aanvraag 

Op aanvraag

Op aanvraag.

Op aanvraag.

Vanaf 11 weken zwangerschap

 

Aandachtig en intiem werken aan dát wat er werkelijk toe doet, je-zelf

 Maximaal 6 deelnemers

Ter verdieping van mijn persoonlijke ontwikkeling blijf ik leren. Zo volgde ik de witte Tantra training in Londen, een cursus Sikhisme aan Harvard University en heb ik in februari 2020 een Yatra (spirituele reis) beleefd door India, Punjab en Dharamsala, wat zéker een bijdrage was tot vele inzichten!

In India maakte ik intens contact met de Sikhgemeenschap (Sikh, Seeker of truth) en voel me daar erg bij thuis.

 

Yin Yoga

Yin yoga geeft ruimte in je hoofd en lichaam.

Tijdens Yin Yoga maken we optimaal gebruik van de zwaartekracht. Door juist géén spieren aan te spannen kunnen de bindweefsels ontspannen.

Bindweefsel zit door ons gehele lichaam. Het zit tussen onze organen, bloedvaten en zenuwen. En onder andere pezen, ligamenten. Zelfs de tussenwervelschijven bestaan voor een groot deel uit bindweefsel.

Bindweefsel kan verstijven door bijvoorbeeld trauma. Het cellulair geheugen van bindweefsel is nóg groter dan dat van je spieren. Dat wil zeggen dat je lichaam zich “herinnert” wat er (ooit) gebeurde fysiek of emotioneel. Je lichaam slaat deze informatie op en “verhard” zichzelf als het ware om herhaling te voorkomen.

Tijdens Yin Yoga werken we met het lichaam in rustige houdingen die enige tijd met behulp van de zwaartekracht en al dan niet met props (hulpmiddelen) worden vastgehouden. Het lijkt op een meditatie voor het lichaam én geest, met respect voor je fysieke grenzen laat je de spanningen in je lichaam los, word je heel, flexibel en ontspannen. Met Yin Yoga wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam maximaal gestimuleerd.

Yoga Nidra

Een gezonde geest in een gezond lichaam,

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra brengt je bewustzijn naar een staat tussen waken en slapen. Men noemt het ook wel de Yogische slaap. Eigenlijk is dit misleidend want je slaapt juist niet. Je leert wakker al je zintuigen, behalve het gehoor, terug te trekken door de begeleidende stem te volgen.

Door beoefening van Yoga Nidra en het je bevinden in de Theta staat ( tussen waken en slapen) kan je systeem zich vrij maken van diep gewortelde impressies die misschien wel jaren lang voor stress gezorgd hebben.

Yoga Nidra heeft het vermogen je concentratie, creativiteit, energie en immuunsysteem te versterken. Verder kan je beter slapen, minder vaak last hebben van angsten, depressie, burn-out en hoge bloeddruk.

 

Hoe werkt het?

Je mag 1 uur, bewegingloos en ontspannen op een matje of in een relaxstoel liggen, lekker onder een deken met je ogen dicht. Er is geen goed of fout er is geen competitie. Het enige wat je hoeft te doen is de stem volgen….. Het voelt als sauna voor je geest!

Tijdens de sessie krijg je instructies/ visualisaties aangeboden en zal je merken dat je uit je denkhoofd bent en werkelijk contact maakt met je lichaam. Het uur vliegt voorbij, wat overblijft is een uitgerust gevoel.

Vanuit de yogafilosofie stelt men dat 1 uur Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap.

Meditatie

Wil je de krachtige ervaring van meditatie in een groep(je) beleven dan ben je van harte welkom!
 
De begeleide start van de meditatie helpt je de juiste manier van zitten, ademen, visualiseren, stil worden te ervaren. 
 
Geschikt voor beginners en gevorderden. Heb je moeite met op de grond zitten dan is een stoel natuurlijk ook mogelijk!
 
Er zullen stilte meditaties, vocaal – en muzikaal begeleide meditaties zijn. De kracht van het gezamenlijk mediteren is groot, het effect op je dagelijks leven zo mogelijk nóg groter!
Ervaar het nu zoals je het lang niet hebt ervaren.
 

Ik bied ook stoel Yoga aan. Kijk hiervoor onderaan deze pagina. 

Wat bied ik nog meer aan?

Tarieven Yoga

60 Minuten Les, 30 min. nabespreken, vragen stellen (alle lessen inclusief yogithee)

 • Introductie les € 12,50
 • Groepsles , blok van 10 lessen per persoon
 • Kundalini, Yin, Stoel, Yoga Nidra €130,00
 • Privé Yoga - enkele les €30,00
 • Privé Card - 5 lessen €140,00
 • Privé Card - 10 lessen €275,00
 • Meditatie avond 10 lessen €130,00

Privé Yoga Coaching

 • Privé Yoga Coaching, 2x 1 dagdeel + coaching na 3 weken. €450,00
 • Leefstijl interventie minimaal 1 uur €80,00

Zwangerschapsyoga

 • 10 Privé lessen per koppel €750,00
 • Zwangerschaps-massage minimaal 60 minuten €80,00

Ervaringen van anderen

Na de zwangerschapsyoga ben ik bij Anita de Kundalini yoga gaan doen. Ik vind het erg fijn. Mooie combinatie tussen inspanning en ontspanning. Daarnaast hebben we een mooie kleine groep waarbij er voor iedereen aandacht is en we onszelf kunnen zijn. En super blij met Anita. Heel kundig, ontspannen en warme vrouw. Ik kijk altijd uit naar de lessen! 😘

Aly Loes / 2021

5/5
Anita Wolsink-Versnel
Valtherblokken-Zuid 4
7876TB Valthermond
 
AGB-Code: 33-006084
KvK nummer: 51862654
Bank: NL22 TRIO 0198 0180 61 

Copyright © 2022 Anita Wolsink-Versnel | Powered by Maarten Baan Graphic Design