Prenatal Consult

Prenataal consult / Coaching

Rust in je geest, onzekerheden uit je systeem, maakt dat je lichaam kan ontspannen!

Zou je graag in je eigen omgeving met je partner alle vragen willen stellen die je bezig houden? Dat kan!

De redenen om vóór de geboorte voor een consult te kiezen zijn divers:

 • Je wilt meer informatie voor jezelf en/of je partner zodat je je zekerder kan gaan voelen.
 • Zwangerschap, ontsluiting, geboorte, hoe, waar? Kraamvragen en alles wat er verder bij je opkomt.
 • Je wilt je partner de gelegenheid bieden zich meer met de zwangerschap te verbinden.
 • Hoe kan je partner jouw het beste tot steun zijn? Je partner de ruimte bieden zijn vragen te stellen. Wat is zijn rol tijdens de geboorte en wat verwacht je van elkaar in de kraamtijd en daarna?
 • Je wilt alle voor- of tegen mogelijkheden bespreken met een deskundige en geen "spreekuur tijdsdruk" ervaren.
 • De tijd van een verloskundige is niet oneindig. Soms sta je buiten en heb je nog niet uitgelegd wat je bezig houdt en wat je vragen zijn.
 • Je kunt hulp gebruiken bij het maken van een geboorteplan
 • Onvoorziene omstandigheden daar gelaten, is dit de kans om te verwoorden hoe <b>jij / jullie</b> de geboorte graag zouden zien verlopen. Dit draaiboek helpt je je gedachten te ordenen, met elkaar te overleggen en is voor de zorgverleners een dankbaar handboek tijdens het geboorte proces.

 • Je wilt je onzekerheid of angst bespreekbaar maken en daar iets tegen doen.
 • Angstig zijn tijdens de zwangerschap neemt een deel van het plezier weg. Angst is een gegeven dat de geboorte in de weg kan staan. Wil je genieten van je zwangerschap en zeker van jezelf de geboorte tegemoet zien? Dan is het nu de tijd daar iets aan te doen! Met simpele technieken kan je een verandering maken en waarschijnlijk angstvrij de geboorte in gaan!
 • Je wilt op jouw tijdstip en in jouw omgeving samen bezig zijn met verdieping geven aan je zwangerschap en het kindje wat komen gaat?
 • Hectisch leven, geen tijd voor een gezamenlijk gesprek? Op het tijdstip dat het je wél uitkomt, misschien 's avonds of in het weekend, kom ik bij je aan huis en nemen we de tijd om alles door te spreken.
 • Je leeft bewust, spiritueel en weet dat je bepaalde ervaringen uit je leven een plaatsje wilt geven vóórdat de baby er is zodat je de energetische lading minder of niet door zal geven. Wees welkom!

Baby coach

Elke ouder komt het op zijn minst 1 x tegen.  Hoe moet ik nu verder met mijn kind? Het ouderschap is voor veel mensen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het is geen schande om dat aan jezelf toe te geven, eerder een kunst als je het wel kunt! 

In een tijd van carrière maken en kleine gezinnen, krijg je minder voorbeelden uit je omgeving. Ook vaardigheden ontwikkelen door te oefenen met andermans kinderen is er voor velen niet bij. Het komt steeds vaker voor dat mensen een baby krijgen die dan ook meteen de eerste baby is die ze ooit vast gehouden hebben. 

 

 Geen wonder dat je soms het gevoel hebt dat het allemaal erg onwennig gaat en er nog veel te leren valt. Ook het “moeder/vader gevoel” is niet bij iedereen meteen aanwezig. Geen nood! Het ontstaat vanzelf wanneer je wat meer handvatten hebt zodat je zekerder van jezelf kunt voelen. Als gediplomeerd kraamkundige en coach bied ik mijn diensten aan om je op weg te helpen in deze (tijdelijk) onzekere tijd.

Met respect voor jouw eigenheid en mogelijkheden gaan we samen op weg naar de beste aanpak voor jouw baby in jouw gezin.

 

Denk bijvoorbeeld aan problemen met of bij: voeding, kolven, slapen, huilen, aanraken, wassen, handicap, relatie tot gezin, ziekte, tegenstrijdige adviezen, enzovoort. Ik zal je mogelijkheden aanbieden maar de uiteindelijke uitvoering ligt bij jezelf. Ik ondersteun je, zodat je jezelf kunt helpen.

 

Baby coaching betreft pasgeborenen en baby’s tot 12 maanden. Voel je vrij te reageren en gun jezelf ruimte als je wat ondersteuning kunt gebruiken.

Tarieven

 • Prenataal consult €75,00 1 uur
 • Baby coaching: 2 uur + 2x tel contact €95,00
Anita Wolsink-Versnel
Valtherblokken-Zuid 4
7876TB Valthermond
 
AGB-Code: 33-006084
KvK nummer: 51862654
Bank: NL22 TRIO 0198 0180 61