Groene week

De Groene Week

Groene week : 21 /3 /2022

Het begin van de lente vieren we met de Start van de Groene Week op maandag 21 maart 2022 
Wanneer je mee wilt doen stuur dan je voornaam & telefoonnummer via WhatsApp naar 06-21543727
De begeleiding krijg je dagelijks voor 3 weken lang per appje op je telefoon.
 
De kosten bedragen 5 euro voor 3 weken. Dit kan per Tikkie betaald worden.
De kosten zijn bewust laag gehouden zodat iedereen mee kan doen en het effect van gezonde voeding kan ervaren.
 
De ervaring leert dat de bijdrage van een app groep heel groot is. Je voelt je gesteund door de medecursisten en je kunt werkelijk al je vragen stellen. 
 

Waarom Groen?

Chlorofyl of bladgroen is het biologisch pigment in de mesosomen van cyanobacteriën en in chloroplasten van bladcellen. Chlorophyl geeft plantenbladeren hun groene kleur. Chlorofyl vangt zonlicht op en zet de zonne-energie om in chemische energie, die vervolgens wordt gebruikt voor fotosynthese. Chlorofyl is groen doordat het het rode en blauwe deel van het lichtspectrum absorbeert: alleen groen licht wordt teruggekaatst. Fotosynthese in de chloroplasten is een biochemische reactie waarbij uit koolstofdioxide en waterglucose en zuurstof worden gevormd. Een eerste ruwe bepaling van het absorptiespectrum van chlorofyl werd uitgevoerd door Theodor Wilhelm Engelmann (proef van Engelmann). Bron: Wikipedia

Wat doet het in je lichaam?

Ondersteuning ontgiften door afvoer van afval- en toxische stoffen. Chlorofyl kan allerlei toxische stoffen aan zich binden, waaronder zware metalen als kwik, amalgaam, uranium, aluminium, koper, chroom, lood en cadmium, maar ook PAK’s, dioxine, en aflatoxine, alcohol en pcb’s. Zo kunnen deze toxische stoffen met de ontlasting afgevoerd worden zodat ze niet worden opgenomen in ons bloed. Als er één stof is die in het maag-darmkanaal toxische stoffen kan wegvangen, dan is het wel chlorofyl. Of deze nu ontstaan door een gebrekkige spijsvertering of dat ze via de voeding of ons water binnenkomen. Chlorofyl is dus belangrijk voor iedereen die met voeding en leefstijl wil bijdragen aan zijn of haar gezondheid.

Ondersteuning van je hormonen.

Chlorofyl kan bijdragen aan het verwijderen van zogenaamde xenobiotica uit het lichaam (via de aanmaak van leverenzymen die de uitscheiding mogelijk maken). Deze xenobiotica worden ook wel endocriene (hormonale) ‘disruptors’ genoemd. Het zijn bijvoorbeeld ftalaten, dioxines, aflatoxine, pesticiden etc. Pure winst voor je hormonen dus. (Bron: Rineke Dijkinga)

Enkele ervaringen van vorig jaar:

Hier mijn ervaring voor de Groene Week: Via Via kwam ik in de app groep terecht. Wat een warmte, aandacht en zorg voelde ik daar. Het was een heel warm bad, met ruimte voor iedereen, dank voor je goede zorgen en je liefde. Ik kan het aan iedereen aanraden.

Sat Kirtan Kaur Kalsa / 2021

 

5/5

Lieve Anita, bedankt voor je begeleiding en tomeloze inzet gedurende de Groene week, ik vond het interessant en heb weer veel geleerd. Ik ga het zeker nog eens doen en regelmatig een groene dag inplannen. De recepten zijn heerlijk en goed te maken. Liefs Djoke

 

Djoke / 2021

5/5

Dank lieve Anita voor de liefdevolle kundige begeleiding tijdens de Groene Week. Sat Nam Teresa

Teresa / 2021

5/5
Anita Wolsink-Versnel
Valtherblokken-Zuid 4
7876TB Valthermond
 
AGB-Code: 33-006084
KvK nummer: 51862654
Bank: NL22 TRIO 0198 0180 61