Geboorte&Kraamzorg

Geboorte & Kraamzorg

Attentie

Vanaf oktober 2022 neem ik geen nieuwe cliënten meer aan.

Gefeliciteerd met de aanstaande geboorte van je kindje! 

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een goede start en voorbereiding voor jullie als gezin. Fijn dat je hier een bezoek brengt! 

Deze pagina zal je hopelijk antwoord bieden op jouw vragen maar mocht je nog vragen hebben dan kan je een mail sturen naar  info@anitawolsinkversnel.nl 

Kennismaking & Intake

De persoonlijke kennismaking is bij jou thuis. Wanneer we een klik voelen combineren we dit bezoek gelijk met de intake. Dit kan eventueel ook ’s avonds.

Tijdens dit gesprek bespreken we jullie wensen. Denk bijvoorbeeld aan het geboorteplan. Wil je bevallen in bed, bad of baarkruk? Welke sfeer heb je in gedachten? Wil je een (halve) lotus geboorte? Hoe worden de eventuele andere kinderen opgevangen?  Heb je wensen t.a.v. kraambezoek?  Het is jullie feest, dit kindje kan maar één keer geboren worden dus probeer te bedenken wat een bijdrage voor jullie kan zijn.

Wat mij betreft is alles bespreekbaar/mogelijk!

Ook de praktische zaken zoals bed hoogte, veilig slapen, kraampakket e.d. komen aan de orde.

Ieder gezin heeft recht op 49 uur kraamzorg bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding, verdeeld over 8 dagen. Tijdens het intakegesprek zal er gekeken worden hoeveel uur kraamzorg noodzakelijk/gewenst is. Daarbij kijk ik naar je gezinssamenstelling, woonsituatie en eventuele medische achtergrond.

Let op!

Dagen die je in het ziekenhuis verblijft worden gerekend als kraamzorg uren, voor een ziekenhuis opname staat 6 uur per nacht en het verblijf in een kraamkliniek 8 uur per nacht. Deze worden afgetrokken van de toegekende uren.

Kraamzorg 1 op 1

Ik werk samen met Kraamzorg 1 op 1. Kraamzorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Het is alleen mogelijke via deze website, of geheel particulier, voor mijn zorg te kiezen

 

Registratie Code KCKZ: 200298
AGB Code: 33-006084
KVK nummer: 51862654

geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg tot 31 mei 2023.

Log in op de website van Kraamzorg 1 op 1 en bekijk mijn profiel.

Bevallingsassistentie

Ik besef dat ik te gast ben in jullie huis en aanwezig mag zijn bij een unieke en intieme gebeurtenis. 

In alle rust begeleid ik jullie en help je om inzicht te krijgen wat er in je lichaam gebeurt.

Om te zorgen dat je zo veel mogelijk vertrouwen in jezelf hebt, rustig kunt zijn en geen angst hebt gebruik ik mijn kraam kraam kundige en Doula kwaliteiten en zal je je zeker gesteund voelen.

Jaarlijks volg ik bijscholingen “Acute verloskundige vaardigheden” en ” vroegtijdige inzet bij de bevalling”. *

(*) bevallingsassistentie word door de verzekering vergoed en het wordt niet in mindering gebracht op de kraamzorg uren!

Het belangrijkste is dat ik zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig zal zijn en observeer welke bijdrage ik kan zijn om de ouders en (ongeboren) baby zoveel mogelijk te steunen.

Je kunt mij bellen 06-21543727 vanaf het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Of je nu 1 of 7 centimeter ontsluiting hebt doet niet ter zaken. Het ontsluitingsproces voltrekt zich het best als jij je veilig, zeker en gerustgesteld voelt. De eerste verantwoordelijkheid heb je naar jezelf, daarmee doe je gelijk goed voor je ongeboren baby!

Samen met je partner maken we de ontsluitingsperiode door. Op het moment dat het nodig is weet ik de fysieke kenmerken te herkennen en schakelen we de verloskundige in.

Tijdens de geboorte ben ik bij je en coach je als je het nodig hebt. Ik assisteer de verloskundige en help de eventuele andere hulpverleners herinneren aan je geboorteplan, bewaak je privacy, rust en wensen.

Mocht je onverhoopt toch naar het ziekenhuis moeten dan ga ik met je/jullie mee en blijf bij je, zodat je vertrouwde aanspreekpunt niet ineens wegvalt.

Na de geboorte zorg ik voor de controles van jou en je kindje. Natuurlijk assisteer ik je bij borstvoeding en genieten jullie van beschuit met muisjes.

Kies je voor een natuurlijke of antroposofische aanpak, dan kunnen er andere afspraken gemaakt worden ( in overleg met de verloskundige) betreffende halve- lotusgeboorte, controles, baden, dragen enzovoort.

Wanneer de bevalling ’s nachts plaatsvindt is er zorg tot minimaal 2 uur na de geboorte van de nageboorte. Wanneer ik vertrek laat ik de kraamkamer en kraamwas schoon (of in de week) achter. De sporen van de bevalling zijn uitgewist. Moeder en kind liggen schoon en tevreden in bed. Natuurlijk zijn al je persoonlijke gegevens veilig en is discretie mijn garantie.

Je zal niet alleen worden gelaten tijdens de gehele periode!

Vroege Inzet Partusassistentie; (VIP)

In overleg met de verloskundige kan je al in een vroeg stadium van de ontsluiting ondersteuning krijgen bij je bevalling. Deze begeleiding is het zelfde als van een Doula, maar dan mét kraam kundige kwaliteiten en verantwoordelijkheden. Deze uren worden vergoed door je zorgverzekeraar en niet in mindering gebracht op je kraamzorg uren achteraf.   (controleer even hoeveel uren je verzekering maximaal dekt!)

Denk bijvoorbeeld aan :

 • Je partner kan niet aanwezig zijn en je wilt niet alleen zijn
 • Je bent angstig/onzeker , kan je moeilijk ontspannen. Ik werk d.m.v.  ‘ Embodied consent’ (belichaamde toestemming)
 • Je hebt behoefte aan invoelende (vrouwelijke) begeleiding
 • Je wilt begeleiding met de zwangerschapsyoga houdingen en ademhalingstechnieken, zoals je die geleerd hebt
 • Je hebt behoefte aan een steun en toeverlaat die kundig is en je NIET alleen laat…

"Heb je nog andere kinderen? Maak je geen zorgen dat ze aandacht of begeleiding te kort komen. Ook zij worden betrokken bij de verzorging en het welkom heten van hun nieuwe broertje of zusje."

Hoe ziet een kraamdag er uit?

In de ochtend spreken we de gebeurtenissen van de nacht, onder het genot van een kopje thee of koffie, door.

Na het ontbijt kan je lekker douchen. Daarna volgen de controles van o.a. stand van de baarmoeder eventuele hechtingen, temperatuur en pols.

Daarna volgt de verzorging van de baby.

De controles worden vakkundig gedaan en al doende leer je waar je als moeder op kunt letten. Stap voor stap worden jij en je partner vertrouwd gemaakt met de nieuwe vaardigheden die later van je verwacht worden. Vanzelfsprekend gaat er veel aandacht naar de voeding van de baby. Je wordt op kundige wijze bijgestaan en gemotiveerd bij het geven van borstvoeding volgens de regels van de WHO.( Wereld gezondheid Organisatie) Met veel geduld en invoelingsvermogen zal ik een steun voor je te zijn

De kraamkamer en het sanitair worden iedere dag opgeruimd en schoongemaakt. De nadruk ligt op hygiënisch handelen.

In overleg met jou krijgt het kraambed en de wieg schone lakens en word de was en strijk voor je bijgehouden.

Lichte huishoudelijke taken worden gedaan, het huis word aan kant gehouden. Achterstallige werkzaamheden behoren niet tot de taken.

Wat bied ik nog meer aan?

Tarieven volgens NZA ( Nederlandse Zorg Autoriteit) 2022

Bij de belastingdienst kun je aan de bevalling gerelateerde kosten via de jaarlijkse aangifte terugvragen. Ook premies voor aanvullende verzekeringen kunnen hierbij worden opgevoerd. Lees hier meer over op de site van de belastingdienst.

 • Uurtarief kraamzorg € 55,89
 • Intake aan huis €94,77
 • Intake telefonisch
 • Inschrijving KC Shanti €14,05
 • Partusassistentie eenmalig €65,52
 • Versie behandeling. €52,50
 • Wettelijke eigen bijdrage kraamzorg p/u 2022 €4,70
algemene voorwaarden

Tarieven overige zorg

 • Zwangerschapsmassage, 90 min. €95,00
 • Zwangerschaps Yoga, Privé / partner lessen 10 x 1,5uur €520,00
 • Doula begeleiding €675,00 / €850,00
 • Kraam Nazorg: 2 uur + 2x tel contact €95,00
 • Baby coaching: 2 uur + 2x tel contact €95,00
 • Babymassage: 3 huisbezoeken 3 lessen incl. natuur zuivere olie en reader €225,00
 • Miskraam begeleiding €75,00
algemene voorwaarden

Ervaringen van andere kraamgezinnen

Ten tijde van mijn kraamtijd heb ik het ontzettend getroffen met Anita. Ze is een persoonlijk en betrokken kraamverzorgende met ontzettend veel (praktische) kennis en ervaring. Met haar competenties heeft Anita mij ten tijde van mijn bevalling en nadien enorm gerustgesteld en vertrouwen gegeven, waardoor alles soepel en naar tevredenheid verliep. Naast kraamverzorgende is Anita erg breed onderlegd. Zij beschikt over een breed scala aan tips/vaardigheden om jouw goed door de kraamperiode heen te begeleiden en zorgt ervoor dat jij samen met je partner en baby met vertrouwen de periode nadien kunt vervolgen. Aanvullend verrast ze je elke dag met diverse lekkernijen op het kraambed :). Kortom, niets meer dan volledige tevredenheid en ben blij dat ze naast me stond. Ik had haar voor geen goud willen missen!

Wollerich / 2021

5/5

Wij hebben een hele fijne kraamtijd gehad met Anita. Ze zorgde in alle opzichten goed voor ons. Goede adviezen, lekker en gezond eten en een luisterend oor. Maar niet alleen in de kraamtijd veel aan Anita gehad. Ook tijdens de zwangerschap door o.a. zwangerschapsyoga en tijdens de bevalling was ze een grote steun voor mij/ons. Hierdoor hebben we alles in kunnen vullen zoals wij dat graag wilden. In een paar woorden: deskundig, liefdevol, rustig, praktisch en duidelijk. Een aanrader!

Vellema / 2021

5/5

We hebben een heerlijke kraamtijd gehad, mede dankzij de begeleiding en verzorging door Anita. Zowel mijn man als ik voelden ons totaal op ons gemak bij Anita en dat is wat waard hoor! Een extra plus is het contact wat je voor en na de kraamtijd met Anita hebt, zo bouw je echt wat op en daarnaast kun je met je vragen of twijfels bij haar terecht. Dat voelt heel geruststellend en luxe! Woorden die in mij opkomen als ik aan Anita denk; rustig, bewust, invoelend, professioneel, duidelijk en liefdevol!! Daarnaast een vrouw die goed uit kan leggen, je op je gemak kan stellen en haar mening geeft wanneer je er om vraagt. Tegelijkertijd zal ze je niets opleggen, maar altijd benoemen dat het aan jou als ouder is om je gevoel te volgen! Nogmaals dank voor alles Anita ❤️

Bijzitter / 2021

5/5

Al waren het nog maar een paar dagen, toch een hele fijne resterende kraamtijd gehad dankzij Anita. Ze straalt veel rust uit en mijn oudste zoontje was gelijk weg van haar. Ze heeft hele goede begeleiding gegeven bij het geven van borstvoeding! Hele fijne natuurlijke omgang met de baby’s.

Koster / 2021

4.5/5
Anita Wolsink-Versnel
Valtherblokken-Zuid 4
7876TB Valthermond
 
AGB-Code: 33-006084
KvK nummer: 51862654
Bank: NL22 TRIO 0198 0180 61 

Copyright © 2022 Anita Wolsink-Versnel | Powered by Maarten Baan Graphic Design