Geboortecoach / Doula

Geboortecoach / Doula

Gefeliciteerd met de aanstaande geboorte van je kindje! 

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een goede start en voorbereiding voor jullie als gezin. Fijn dat je hier een bezoek brengt! 

Deze pagina zal je hopelijk antwoord bieden op jouw vragen maar mocht je nog vragen hebben dan kan je een mail sturen naar  info@anitawolsinkversnel.nl 

Kennismaking & Intake

De persoonlijke kennismaking is bij jou thuis. Wanneer we een klik voelen combineren we dit bezoek gelijk met de intake. Dit kan eventueel ook ’s avonds.

Tijdens dit gesprek bespreken we jullie wensen. Denk bijvoorbeeld aan het geboorteplan. Wil je bevallen in bed, bad of baarkruk? Welke sfeer heb je in gedachten? Wil je een (halve) lotus geboorte? Hoe worden de eventuele andere kinderen opgevangen?  Heb je wensen t.a.v. kraambezoek?  Het is jullie feest, dit kindje kan maar één keer geboren worden dus probeer te bedenken wat een bijdrage voor jullie kan zijn.

Wat mij betreft is alles bespreekbaar/mogelijk!

Bevallingsassistentie

Ik besef dat ik te gast ben in jullie huis en aanwezig mag zijn bij een unieke en intieme gebeurtenis. 

In alle rust begeleid ik jullie en help je om inzicht te krijgen wat er in je lichaam gebeurt.

Om te zorgen dat je zo veel mogelijk vertrouwen in jezelf hebt, rustig kunt zijn en geen angst hebt gebruik ik mijn ervaring als geboortecoach/Doula en zal je je zeker gesteund voelen.

Het belangrijkste is dat ik zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig zal zijn en observeer welke bijdrage ik kan zijn om de ouders en (ongeboren) baby zoveel mogelijk te steunen.

Je kunt mij bellen 06-21543727 vanaf het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Of je nu 1 of 7 centimeter ontsluiting hebt doet niet ter zaken. Het ontsluitingsproces voltrekt zich het best als jij je veilig, zeker en gerustgesteld voelt. De eerste verantwoordelijkheid heb je naar jezelf, daarmee doe je gelijk goed voor je ongeboren baby!

Samen met je partner maken we de ontsluitingsperiode door. Op het moment dat het nodig is weet ik de fysieke kenmerken te herkennen en schakelen we de verloskundige in.

Tijdens de geboorte ben ik bij je en coach je. Ik assisteer de verloskundige en help de eventuele andere hulpverleners herinneren aan je geboorteplan, bewaak je privacy, rust en wensen.

Mocht je onverhoopt toch naar het ziekenhuis moeten dan ga ik met je/jullie mee en blijf bij je, zodat je vertrouwde aanspreekpunt niet ineens wegvalt.

Na de geboorte zorg ik voor de controles van jou en je kindje. Natuurlijk assisteer ik je bij borstvoeding en genieten jullie van beschuit met muisjes.

2 uur na de geboorte van de placenta draag ik de zorg over aan de kraamverzorgende. 

Kies je voor een natuurlijke of antroposofische aanpak, dan kunnen er andere afspraken gemaakt worden ( in overleg met de verloskundige) betreffende halve- lotusgeboorte. 

Wanneer de bevalling ’s nachts plaatsvindt is er zorg tot minimaal 2 uur na de geboorte van de nageboorte. Wanneer ik vertrek laat ik de kraamkamer en kraam was schoon (of in de week) achter. De sporen van de bevalling zijn uitgewist. Moeder en kind liggen schoon en tevreden in bed. Natuurlijk zijn al je persoonlijke gegevens veilig en is discretie mijn garantie.

Je zal niet alleen worden gelaten tijdens de gehele baringsperiode!

Waneer kies je voor een Doula?

 • Je kiest heel bewust voor een goede voorbereiding tot de geboorte. 
 • Je partner kan niet aanwezig zijn en je wilt niet alleen zijn
 • Je bent angstig/onzeker , kan je moeilijk ontspannen. Ik werk d.m.v.  ‘ Embodied consent’ (belichaamde toestemming)
 • Je hebt behoefte aan invoelende (vrouwelijke) begeleiding
 • Je wilt begeleiding met de zwangerschapsyoga houdingen en ademhalingstechnieken, zoals je die geleerd hebt
 • Je hebt behoefte aan een steun en toeverlaat die kundig is en je NIET alleen laat…

Doula Begeleiding

Wat is Geboorte Doula Begeleiding?

Alles draait op dit moment om wat er zich in jou afspeelt, de (prille) vrucht in jou. Holistisch gezien is de zorg voor de aanstaande moeder tevens de zorg voor het jonge leven. Ik help je graag bewustzijn te genereren in deze unieke tijd van je leven. De mogelijkheden tot groei (zowel fysiek, emotioneel als spiritueel) de koestering, bescherming en baring komen het best tot zijn recht wanneer jij je veilig en ontspannen voelt.
Aan deze randvoorwaarden werk ik als Doula en kraamkundige graag mee. Eventuele onzekerheid of onrust kan grotendeels weggenomen worden door middel van empathie, goede informatie, ontspanning, oefening, ademhalingssessies, yoga en de ruimte om al je vragen te stellen.

Ik wil er graag voor je zijn als de persoon waar jij je veilig bij voelt.

De gehele periode vanaf kennismaking tot ver na de geboorte ben ik beschikbaar als aanspreekpunt. Per telefoon, app of mail of als je dat liever hebt, face to face.

Wanneer je gebruik wenst te maken van mijn diensten kom ik tijdens je zwangerschap 4 maal bij je/ jullie aan huis. Eén maal voor een kennismaking en intake, 3 maal voor oefeningen en gesprek over thema’s uit de onderstaande lijst (of zelf ingebracht thema.) 

Het ligt aan je/jullie wensen en behoeften waar de begeleiding zich op richt. Het zijn totaal 4 samenkomsten van ongeveer  2,5 uur per keer. Privé, intiem, holistisch en precies op maat, Jouw maat!

Mogelijkheden om uit te kiezen zijn bijvoorbeeld:

 • Voorlichting- informatie gesprekken, b.v. over de zwangerschap of het geboorteproces
 • Trauma ondersteuning in gespreksvorm of d.m.v. energetische therapie
 • Ademhalingstechnieken inclusief hand-out
 • Zwangerschapsyoga les, evt. bij specifieke klachten
 • Borstvoeding informatie
 • Zwangerschapsmassage

 • Rebozo informatie en ervaren (boek en doek in bruikleen mogelijk!)
 • Energetische Therapie
 • Birth map of geboorteplan maken
 • Yoga Nidra (diepe ontspanning)
 • Natuurlijke geboorte en kraamtijd
 • Placenta, achtergrond en mogelijkheden
 • Belly binding post partum
 • Heb je een keer geen begeleiding naar verloskundige of ziekenhuis dan kan ik met je mee.

Of ieder ander thema dat jullie graag willen bespreken. Van kleinere thema’s kunnen er meerdere op één avond besproken worden.

Tijdens de geboorte ondersteun ik jullie vanuit mijn vakkundigheid als Doula en Kraamkundige. Ik laat jullie niet alleen, behartig jullie wensen, bewaak jullie ruimte, zal jullie ondersteunen en (desgewenst) foto’s maken. Na de kraamtijd kom ik graag op bezoek. We blikken dan terug op de geboorte, bespreken hoe je/jullie het beleefd hebben en hoe je het moeder- vaderschap tot nu toe ervaart.

Na de geboorte blijf ik, tot de baby 1 jaar is, bereikbaar voor vragen en ter ondersteuning.

Tarief Doula begeleiding

Alle kosten gemaakt tijdens de zwangerschap en ten behoeven van de zwangerschap zijn in het komende jaar aftrekposten bij de belastingaangifte!

 • Doula begeleiding 1250 euro. (4 x 2 uur inclusief 5 geboorte uren. Daarna 80 euro per uur.

Tarieven overige zorg

 • Zwangerschapsmassage, 90 min. €95,00
 • Zwangerschaps Yoga, Privé / partner lessen 10 x 1,5uur €520,00
 • Baby coaching: 2 uur + 2x tel contact €95,00
 • Babymassage: 3 huisbezoeken 3 lessen incl. natuur zuivere olie en reader €250,00
 • Miskraam begeleiding €80,00
algemene voorwaarden

Wat bied ik nog meer aan?

Ervaringen van andere kraamgezinnen

Ten tijde van mijn kraamtijd heb ik het ontzettend getroffen met Anita. Ze is een persoonlijk en betrokken kraamverzorgende met ontzettend veel (praktische) kennis en ervaring. Met haar competenties heeft Anita mij ten tijde van mijn bevalling en nadien enorm gerustgesteld en vertrouwen gegeven, waardoor alles soepel en naar tevredenheid verliep. Naast kraamverzorgende is Anita erg breed onderlegd. Zij beschikt over een breed scala aan tips/vaardigheden om jouw goed door de kraamperiode heen te begeleiden en zorgt ervoor dat jij samen met je partner en baby met vertrouwen de periode nadien kunt vervolgen. Aanvullend verrast ze je elke dag met diverse lekkernijen op het kraambed :). Kortom, niets meer dan volledige tevredenheid en ben blij dat ze naast me stond. Ik had haar voor geen goud willen missen!

Wollerich / 2021

5/5

Wij hebben een hele fijne kraamtijd gehad met Anita. Ze zorgde in alle opzichten goed voor ons. Goede adviezen, lekker en gezond eten en een luisterend oor. Maar niet alleen in de kraamtijd veel aan Anita gehad. Ook tijdens de zwangerschap door o.a. zwangerschapsyoga en tijdens de bevalling was ze een grote steun voor mij/ons. Hierdoor hebben we alles in kunnen vullen zoals wij dat graag wilden. In een paar woorden: deskundig, liefdevol, rustig, praktisch en duidelijk. Een aanrader!

Vellema / 2021

5/5

We hebben een heerlijke kraamtijd gehad, mede dankzij de begeleiding en verzorging door Anita. Zowel mijn man als ik voelden ons totaal op ons gemak bij Anita en dat is wat waard hoor! Een extra plus is het contact wat je voor en na de kraamtijd met Anita hebt, zo bouw je echt wat op en daarnaast kun je met je vragen of twijfels bij haar terecht. Dat voelt heel geruststellend en luxe! Woorden die in mij opkomen als ik aan Anita denk; rustig, bewust, invoelend, professioneel, duidelijk en liefdevol!! Daarnaast een vrouw die goed uit kan leggen, je op je gemak kan stellen en haar mening geeft wanneer je er om vraagt. Tegelijkertijd zal ze je niets opleggen, maar altijd benoemen dat het aan jou als ouder is om je gevoel te volgen! Nogmaals dank voor alles Anita ❤️

Bijzitter / 2021

5/5

Al waren het nog maar een paar dagen, toch een hele fijne resterende kraamtijd gehad dankzij Anita. Ze straalt veel rust uit en mijn oudste zoontje was gelijk weg van haar. Ze heeft hele goede begeleiding gegeven bij het geven van borstvoeding! Hele fijne natuurlijke omgang met de baby’s.

Koster / 2021

4.5/5
Anita Wolsink-Versnel
Valtherblokken-Zuid 4
7876TB Valthermond
 
AGB-Code: 33-006084
KvK nummer: 51862654
Bank: NL22 TRIO 0198 0180 61 

Copyright © 2022 Anita Wolsink-Versnel | Powered by Maarten Baan Graphic Design