Coaching & Counseling

Coaching & Counseling

Maak het lichter voor jezelf, spreek je uit!

De term psychosociale belasting zegt precies wat het is. Je voelt je psychisch en/of sociaal te zwaar belast. Het maakt niet uit wat anderen daarvan denken of vinden, wanneer jij het zo ervaart is dat voldoende reden om ondersteuning te vragen en te krijgen.

Het is mijn bedoeling om je ruggensteun te zijn, naast je te staan, met geduld en empathie je verhaal te beluisteren . Daarna gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden om je probleem op te lossen . Natuurlijk heb JIJ hierin het laatste woord, je behoudt zelf de regie en beslissingsrecht!

Pesten, agressie & geweld, (seksuele)intimidatie, discriminatie en eenzaamheid, zijn voorbeelden van gebieden waar je je (over) belast kunt voelen.

Bijna ieder bedrijf  of school heeft een vertrouwenspersoon in dienst of maakt gebruik van de diensten van externe vertrouwenspersonen. Je kunt je werkgever /schoolleiding / buurtwerker vragen wie bij jullie die taak vervult of je kunt zelfstandig contact met mij opnemen als extern vertrouwenspersoon (V P Ongewenst gedrag)

De oneindige kringloop van het bestaan wordt pas een “probleem” wanneer we niet in balans kunnen blijven of niet los kunnen laten, vast willen houden aan een deel van het bestaan.

De kracht, energie, sprankel zit in jou!

Soms duidelijk waarneembaar soms verstopt. Soms zelfs zó verstopt dat je er aan twijfelt óf het er nog wel is. Op zulke momenten is het niet zwak maar juist stèrk om gebruik te maken van het ruggensteuntje wat een coach kan bieden.

De aandacht, andere zienswijze en luistervaardigheid van een ander kan werken als een spiegel zodat je in eens helder ziet hoe het ook kan.

Alles wat leeft, dus óók wij mensen, staat onder de invloed van de natuur. Herken je de drukte van kinderen en dieren wanneer er een storm op komst is? Herken je de onrustige nachten wanneer het volle maan is? Herken je de loomte en rust op een zon overgoten dag? Het is eigenlijk zo simpel. Wanneer we het her- en erkennen, meegaan met deze stroom, is er geen vuiltje aan de lucht.

Het is de natuur in beweging, het stroomt, het stuwt je voort of het legt je lam. Een constante voortgang van dag naar nacht, van eb naar vloed, van positief naar negatief.

Wat kan je van mij verwachten?

Dit hangt af van de hulpvraag. Het kan zijn dat je met één enkel gesprek of behandeling verder kunt. Het kan ook zijn dat we samen een traject van meerdere gesprekken en/of behandelingen in gaan. Samenwerken staat hoog in het vaandel. Het is zeker niet zo dat je het “probleem” bij mij kunt neerleggen en dat ik het voor je “oplos”. Ik kan je de deuren wijzen die nu gesloten lijken, maar verwacht dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt om de deuren te openen. Zoals eerder gezegd;

Ik ben er om je te helpen onafhankelijk te worden, jezelf te zijn!

Hierbij kan ik gebruik maken van verschillende – gesprekstechnieken, Energetische therapie *Access Bars en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Ook huiswerkopdrachten kunnen een deel van het traject zijn.  Je kunt mij zien als een geduldige ” vriendin”, ” moeder” of “luisterende oor”  dát is wat ik graag voor je wil betekenen, in huiselijke sfeer je hart luchten, met professionele ondersteuning.

*Alle informatie over Access Bars kan je vinden bij de pagina ‘Energetische therapie’          

 • Ik benadruk dat alles wat mij ter oren komt geheim blijft.
 • Er volgt geen actie zonder jouw toestemming.
 • Ik kan je wijzen/ voorlichten op het beleid, procedure en de eventuele klachtenregeling.
 • Ik sta naast je en behartig je belangen onpartijdig.
 • Ik ben er voor problemen die betrekking hebben met ongewenste omgangsvormen, zoals bijvoorbeeld beschreven op deze website. (uitzonderingen daar gelaten)

 • Jij bent de persoon, die je eigen stappen en beslissingen bepaalt.
 • Ik verzorg eventuele nazorg.
 • Ik stel je op de hoogte van de beschikbare tijd (aantal afspraken vanuit de werkgever geregeld)
 • Ik vraag om je akkoord voor het maken van notities/ aantekeningen.
 • Ik draag zorg voor de (anonieme!) registratie van onze gesprekken
 • Wij maken gezamenlijke afspraken.

Autisme Spectrum Stoornis

Natuurlijk houd ik rekening met je onmogelijkheden maar maak zeker gebruik van je mogelijkheden. Om te beginnen zal je in een geruststellende omgeving kennismaken met een manier (Access Bars*) om je hersenen tot rust te brengen en de overload aan informatie te kunnen laten afvloeien.

*Alle informatie over Access Bars kan je vinden bij de pagina ‘Energetische therapie’          

Wat moet je daarvoor doen? Niets!

Je mag je ontspannen. Haha hoor ik je denken, Dáár zit nou net het probleem!

Oké , dan ontspan je niet, en geef je gewoon gehoor aan je impulsen. Want ik weet dat dát jou manier is om je spanningen te laten afvloeien! Feit is dat je na de energetische ontspanning de symbolische losse stukjes van de spiegel voor een groot deel kwijt bent en er meer rust en ruimte in je hoofd gekomen is.

Kan het niet beter uitleggen je kan het zelf ervaren en er je mening over vormen.

Daarnaast zijn  er coachingsgesprekken en begeleiding op afstand. Zeker ook de begeleiding van ouders/ opvoeders is een deel van de verduidelijking en is noodzakelijk om continuïteit en zoveel mogelijk stabiliteit te bewerkstelligen.

''Het is eer wanneer ik mag bijdrage tot meer mentale & fysieke rust bij de mensen om mij heen. Mensen hun eigen unieke kracht weer laten hervinden zodat ze licht, trots en vol zelfvertrouwen in het leven staan. ''

Babies

Tijd voor jezelf? Vergeet het maar met een baby in huis!

Natuurlijk heb je alles over voor je schatje(s) maar wanneer kom je aan jezelf toe? Je hart luchten over de niet altijd leuke dagen met je kind(eren),  jezelf niet meer herkennen, je schijnbaar eindeloze vermoeidheid, de combinatie werk & gezin en je seksleven ( of iets wat er op lijkt). Waar is het gebleven? Hoe krijg je het terug of weer op de rails?

Fysieke, emotionele of seksuele problemen, Post Partum Depressie? Samen gaan we opzoek naar de voor jou meest bruikbare gereedschappen met gebruik van jouw mogelijkheden, zodat je binnen afzienbare tijd weer meer rust, zelfvertrouwen en tijd hebt voor jezelf!

Oudere kinderen (2 /12 jaar)

Misschien geplaagd op school, met “rugzakje”, na verlies/scheiding , met een (geboorte)trauma of gewoon omdat het samen even niet lekker loopt?
Kinderen kunnen zoveel behoefte hebben hun hart te luchten, hun verhaal te doen. In mij vinden ze een onafhankelijk iemand die ze kan ondersteunen om alles weer op een rijtje te zetten, hun zelfvertrouwen te bevestigen, hun groei en (on)afhankelijkheid te peilen en stimuleren. Juist bij herhalende, fysieke en emotionele problemen, bekijk ik de energetische achtergrond en help de kinderen vaak binnen één sessie te resetten.

Help je kind weer contact te maken met zijn/haar innerlijke flexibiliteit.

Jongeren /  adolescenten en volwassenen

Om de privacy van jongeren en jongvolwassenen te garanderen is er geen overleg met ouders of verzorgers wanneer de leeftijd van 18 jaar bereikt is.
Het vraagt veel van mensen om te vertrouwen te stellen in een vreemde. Ik schep een klimaat dat het vertrouwen versterkt alvorens daadwerkelijk in gesprek te gaan.
Ieders behoefte is anders, vandaar dat er maatwerk gevraagd en geleverd zal worden. Veiligheid, geduld en respect zijn kernwoorden die hierbij op zijn plaats zijn!

Relatie Therapie

Een Relatie krijgen is vaak geen punt maar een relatie onderhouden vraagt best wat tact , geduld en zeker empathie en reflectie.
 
Soms ontbreekt een van deze kwaliteiten of heb je de puf niet (meer) je in te zetten om de relatie goed te houden. Het kan ook zijn dat je pijnlijke of kwetsende gebeurtenissen meemaakt binnen je relatie. Ook het groeiende gezin kan onderling voor problemen zorgen. Het hebben van een baby, pubers of jonge adolescenten zorgen voor hun eigen turbulente sfeer in huis.
 

Daar op een juiste manier mee omgaan vraagt vaak nogal wat, zeker in combinatie met de eisen die het dagelijks leven aan je stelt.

Problematiek die regelmatig voorkomt kan variëren van je niet gehoord of gezien voelen, verslaving binnen de relatie, verbaal- fysiek- of seksueel geweld, vernedering, overspel, polyamorie of familie onenigheden. Natuurlijk is dit een kleine opsomming en beleef jij andere ongemakken binnen je relatie.
 
Je bent welkom om je verhaal te vertellen, alleen in eerste instantie en/ of met zijn tweeën .Niets is vreemd, niets in onmogelijk, niets is dom. Relatie Coaching is een steuntje in de rug, het kunnen juist de nieuwe inzichten en mogelijkheden zijn die je/jullie vooruit helpen en de energie geven om gezamenlijk weer de schouders eronder te zetten en te bouwen aan een gezonde toekomst voor jullie relatie.

Avtar-Natuurcoaching

Hoe mooi is het als je inzichten kunt verwerven tijdens een begeleide wandeling in de Natuur.

De Natuur als grote spiegel met al zijn seizoenen, creaties, symbolen, verhalen en perspectieven als ongelofelijke leraar, helpt je dichter bij jeZelf te komen. Je ervaart weer hoe het is een onderdeel van de Natuur te Zijn!

De wandelingen worden thematisch aangeboden. Je komt in een groep(je) met mensen die aan hetzelfde thema willen werken. Je bent elkaars medewandelaar. Precies zoals het in het dagelijks leven gaat, loop je een stuk met elkaar op, leer je van en mét elkaar. Ook kan het zijn dat je liever een op een in gesprek gaat, dat is natuurlijk ook mogelijk! Soms is die wandeling de start van een mooie verdiepende reis die je blijft lopen met je ontmoette medewandelaar, soms loop je een stukje in je eigen gezelschap of ontmoet je nieuwe medewandelaars.

“Loop” je vast en wil je meer helderheid over je eigen functioneren? Kies een thema wat bij je past. 

De eenzaamheid van de afgelopen periode staat velen nog in het geheugen gegrift. Sommige hebben aan den lijve Corona meegemaakt of zijn familieleden verloren. Sommige zijn geconfronteerd met het verlies van baan en collega’s en ja, ook zijn er mensen die het contact anderen en met zichzelf zijn kwijtgeraakt….

Een begeleide wandeling duurt 2 uur. Het doel is weer op een dieper niveau te ervaren hoe het contact met jeZelf, je medemens en de natuur kan zijn. Je weer héél- in plaats van afgescheiden te voelen. Er is ruimte voor jouw verhaal, je wordt gehoord! De wandelingen  een op een  kunnen in overleg op een datum geboekt worden die jou uitkomt. De thema groepswandelingen worden apart aangekondigd.

Als ervaren coach brengt Avtar Padmani Kaur het contact met jeZelf en de natuur weer in beeld. 

Locatie: Bos tegenover het golfterrein in Exloo -Drenthe of in overleg.

Wat bied ik nog meer aan?

Tarieven

Eventueel lichaamswerk/ Energetische therapie of Access Bars- of Sat Nam Rasayan behandeling kan deel zijn van de coaching sessie.

 • Kennismaking / Intakegesprek €70,00 minimaal 1 uur
 • Coaching gesprek €80,00 1 uur
 • Relatietherapie €130,00 1,5 uur
 • Bars behandeling €80,00 1 uur
 • Bij sessies binnen 24 uur voor aanvang afgemeld geldt de helft van het tarief.
 • Het afmelden van een behandeling tot 24 uur voor aanvang is kosteloos.
 • Sessies die zonder opgaaf van reden van de cliënt niet doorgaan, worden in rekening gebracht. Een factuur wordt na de behandeling/ traject verstrekt.

Ervaringen van anderen.

Ik heb bij Anita een aantal coachingsessies gehad. Ook samen met mijn partner. Anita kan goed luisteren en komt snel tot de kern. Ze heeft me goed verder geholpen met fijne en praktische tips en inzichten. En soms is het kunnen doen van je verhaal al even genoeg.

Aly / 2021

5/5

Recent bij Anita geweest voor een coachsessie icm een Barsbehandeling. Ik voelde me direct op m’n gemak. Ze hield mij een spiegel voor, en liet me zien hoe ik deze ervaringen op een andere manier kan bekijken. Daarna de Barsbehandeling ondergaan; heerlijk ontspannen en met een licht hoofd (en een beetje huiswerk) weer naar huis.

Lisanne / 2021

5/5

Al een aantal keer geweest voor een barssessie en ik ben zeeer tevreden! Het is ook een super lieve vrouw waar ik gelijk al een klik mee voelde. Ze heeft een positieve en krachtige energie waardoor de sessies ook heel fijn aanvoelen.

Nikki / 2021

5/5

Inmiddels kom ik regelmatig bij Anita.
Anita heb ik leren kennen als een vrouw waar je niet om heen kan; heel krachtig en op een fijne wijze ben ik in gesprek met haar geconfronteerd met mijzelf.
Waardoor ik mag zeggen dat ik veel meer in en vanuit mijn eigen kracht functioneer en bewuster mijn eigen zijn ervaar.

in het werk wat ik doe (beschermd wonen jongeren 18 t/m 23 jaar) zijn de jongeren erg tevreden over anita geregeld komt zij bij de jongeren voor een coaching sessie. Men geeft aan nergens meer aan te denken en rust te ervaren.
Vanuit het begeleiding werk zie ik ook zichtbare resultaten; bepaalde gedragingen patronen van deze jongeren zijn sterk afgenomen en er is ruimte voor rust en mogen zijn.
Kijk weer uit naar de volgende ontmoeting!

Errol / 2019

5/5

Sinds dat ik bij je kom ben ik compleet veranderd. Langzaam aan word ik die vrouw die ik altijd wilde zijn, maar niet kon zijn.

Dankzij jouw hulp kan ik beter met mijn evenwichtsproblemen omgaan, verdwijnt mijn angst, ben ik gestopt met roken, ben ik grotendeels van de tijd gelukkig.
hoe vaak ik wel niet gehuild/ gesmeekt heb om een verbetering/ oplossing. 10 jaar lang is mijn leven 1 grote ellende geweest en dank zij jou kan ik er nu eindelijk een punt achter zetten en verder gaan/ opnieuw beginnen
Als dat geen vijf sterren waard is……..

Martine / 2018

5/5

<3 it!
Eigen, authentiek, zorgzaam, doortastend en ook nog eens super bekwaam op vele vlakken, inclusief kraamzorg en ouderschap.
Mijn powerhouse surrogaat ma Anita, ook voor mij enorme steun en inspirator.
Iemand op zoek naar eigen POWER? Omgeving Drenthe?
She’s your girl…

Merlijn Wolsink / 2016

5/5
Anita Wolsink-Versnel
Valtherblokken-Zuid 4
7876TB Valthermond
 
AGB-Code: 33-006084
KvK nummer: 51862654
Bank: NL22 TRIO 0198 0180 61 

Copyright © 2022 Anita Wolsink-Versnel | Powered by Maarten Baan Graphic Design